zaterdag 14 december 2013

Zoete Bakselz op de Kerstmarkt in Borne

Via een bakles heb ik Gea leren kennen, toen wist ik nog niet dat ze zelf ook heel erg lekker glutenvrij bakt.
Op Facebook stond dat er een Kerstmarkt was in Borne waar zij ook aanwezig was met haar eigen bakselz , ik moest er even naar toe, ze verkocht ook glutenvrije nieuwjaars rolletjes en kletskoppen die ik al meer dan 10 jaar niet meer heb gegeten.   Samen met mijn man, zijn we naar Borne gereden waar een gezellige Kerstmarkt was, als snel kwamen we bij de kraam van Gea, waar ik van alles mocht proeven, ik wilde alles wel kopen zo lekker was het allemaal.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              
Ik heb wel veel gekocht, want hoe vaak kom je zulke mensen tegen die heerlijke dingen bakken die je al zo lang niet meer hebt gehad.
                                                
                                          
Ik kreeg visite kaartjes van haar en toen zag ik dat ze ook een eigen  website  ( klik )en een Facebook pagina heeft, die heb ik natuurlijk even opgezocht en geliked. Zo kon ik nog meer lekkere bakselz zien, voor de prijs hoef je het niet te laten. Ik ga er zeker weer naar toe, het is heerlijk!

vrijdag 13 december 2013

Plaat pizza gemaakt van Peak's Free From

Ik had een pak Peak's Free From gekocht om er een plaatpizza van te maken, de afbeelding op het pak leek mij heerlijk.
Nadat ik alles had gelezen over hoe je een pizza moest maken, ben ik aan de slag gegaan met het deeg.
Ik heb 250 ml warme melk gebruikt en aan het meel een flinke eetlepel Brusschetta mix aan toegevoegd voor de smaak.
Het deeg was heerlijk om te kneden, en toch maar 7 gram gist toegevoegd en 25 ml olijfolie, terwijl er op de verpakking meer staat als je een grote pizza wilt maken.
Het deeg op de bakplaat gelegd en toen 20 minuten  met een natte theedoek in de oven gezet op 100 graden om het te laten rijzen.

Mooi de tijd om alles klein te snijden en klaar te zetten voor de vulling op de pizza.

Ik heb een potje Italiaanse kruiden ( kruidenmolen ) gekocht bij de Aldi om over de vulling te strooien wat ik normaal ook doe maar dan niet met een molen.

Ik moet eerlijk zeggen, deze pizza bodem was lekkerder als de anderen die ik altijd maak zie hier ( klik )

13e dag van de adventskalender

                                                      

Vandaag is de beurt aan Liliane om wat te schijven voor de adventskalender, zij schrijft over Kerstkoekjes op haar blog Your Daily Intake ( Klik )

woensdag 11 december 2013

11e dag van de glutenvrije feestdagen

                                                 
Vandaag neemt Paula het stokje over voor de adventskalander en maakt een glutenvrij Kerst dessert, je kan het allemaal lezen op haar site, zie hier (klik)
Ben benieuwd wie het allemaal gaan maken, lijkt mij heerlijk. Bedankt Paula!
Ik las dat ook glutenvrijemama deze dag een heerlijk recept heeft geplaatst op 11-12-13 leuke datum. Ook zij heeft een heerlijk Kerst recept ( klik )
bedankt Annemarie, ziet er heerlijk uit.

dinsdag 10 december 2013

10e dag van de glutenvrije feestdagen

                                                                        

Het is al weer de 10e dag van #Decemberglutenvrij, deze dag neemt Elize op zich en schrijft haar verhaal over het Kerstdiner op haar site ( klik ).

zaterdag 7 december 2013

Feest


Via mijn man kregen we een uitnodiging om naar het Brodshoes te komen om de jubilarissen te feliciteren en afscheid te nemen van wat andere collega's.
We werden verwelkomt met een welkomsdrankje bij de ingang, het was al aardig druk binnen.
Rond 20.00 uur werd er een welkomswoord en alle jubilarissen even benoemd, wat langer duurde dan verwacht was.
Er kwam een ober bij ons die mij en mijn man kende, wel bijzonder want zo vaak kom je dat niet tegen. Ik zei dat het dan ook wel goed zou komen met mijn glutenvrij dieet, hij antwoorde dat het altijd goed geregeld is.
Ik zag mensen lopen met een bordje met wat te eten er op en je kon ook goed ruiken dat er warm eten was. Zag zelfs mensen met een broodje hamburger en allerlei ander lekkere hapjes.
We hebben eerst genoten van Elastic Double, 2 jongens die enorm goed konden dansen.                    
De ober kwam ondertussen weer bij mij en vroeg of het bord wat achter stond voor mij was, dat wist ik natuurlijk niet en mocht het wel zo zijn zou hij het mij brengen wat ik prima vond. Het duurde niet erg lang voor hij met een paar bordjes bij ons aan de sta tafel kwam en het daar netjes neer zette, zodat ik ook wat lekkers had. Ik zag de grote garnalen die ik helemaal niet lust, dat kon ik zo aan de kant schuiven, er zat nog zalm op en een ander soort vis, het brood was lekker warm en ook goed te eten. Manlief at de garnalen op en proefde ook het glutenvrije brood wat hij wel lekker vond, dat zegt genoeg.
 
Er was een drive-in show en ze speelden oude nummers waar je heerlijk op kon dansen, wat ik natuurlijk niet laten kon, het was geweldig gezellig en leuk om oude bekenden weer te zien en te spreken.
Na een poos kwam Erik Hulzebosch binnen en kon het feest helemaal beginnen. Hij nam oons met noa de tied van het Hollandse lied, man wat kon den kearl d'r wat van, dus hij kon ook nog zingen buuten het schaatsen om, geweldig!                                    


Ik kon ook nog een warme hap krijgen maar daar ben ik helemaal niet aan toe gekomen, ik weet zeker dat het ook goed zou zal zijn geweest. Voor we het in de gaten hadden was het al bijna 24.00 uur en we zijn moe maar voldaan naar huis gegaan.

maandag 2 december 2013

Glutenvrije feestdagen in December

                                                                            

December glutenvrij
De gezamenlijke glutenvrije blogweek in november was een groot succes. Toen schreven bijna 20 glutenvrije bloggers een week lang elke dag over hetzelfde thema. Wij hebben toen gemerkt dat het aantal lezers van onze sites groter werd en er veel aandacht was via facebook en twitter.  Daarom hebben we besloten het blogweek initiatief  een vervolg te geven met een gezamenlijke blogmaand in december.
Ken je die adventkalenders waar je vanaf 1 december tot en met kerstavond elke dag een luikje openmaakt met een plaatje of chocolaatje erachter? Het is een soort aftelkalender tot de kerst. Wij hebben een glutenvrije aftelkalender voor jullie in petto.
Tussen 1 december en eerste kerstdag verschijnt er elke dag minstens een één blog van één van ons met als thema december. Als een soort estafette geven we het stokje elke dag aan elkaar door. Er zijn bloggers die 1 blog bijdragen maar ook die meerdere blogs/dagen meedoen. 
Wij weten al wat we wanneer gaan schrijven maar dat is voor jullie een verrassing! Hieronder staan de deelnemers. Elke dag zullen we op facebook, twitter en onze blogs bekendmaken wie er de blogger(s) van de dag is/zijn. We gebruiken  #glutenvrijefeestdagen #decemberglutenvrij.
En mocht je willen aanhaken met je blog of site? Gebruik het logo en de hashtags en zolang je blog maar als thema december heeft en je recept 100% glutenvrij is ben je welkom om  mee te doen.
We beginnen zondag 1 december. Houd ons in de gaten!!!!

WIE DOET ER MEE?

Miranda Liliane van yourdailyintake.com
Juliëtte van usloveglutenfree.wordpress.com
Elize van storiesofacoeliac.wordpress.com
Harmke van missglutenvrij.wordpress.com
Ingrid van meerdanglutenvrij.wordpress.com
Inge van mam-qwats.blogspot.com
Laura van lekkeranders.tk
Karien van kamelenvoer.blogspot.com
Judith van judesdiner.wordpress.com
 Mirjam van ikbenglutenvrij.nl
 Valentine van gluuts.nl
Gerda  van glutenvrijhoorterbij.blogspot.com
Paula van glutenvrijgenieten.nl
Lisette van glutenvrijenblij.blogspot.com
Annemiek van glutenvrijemama.blogspot.com
Barbara van glutenfreeamsterdam.blogspot.com
Kirsten van glutenblij.nl
Sandra van dionglutenvrij.wordpress.com
Chantal van chantalisglutenvrij.wordpress.com
Emma  van bijzondersmakelijk.com