zaterdag 26 juli 2014

Glutenvrije vakantie in Spanje 2014

Dit jaar zijn we eerder op vakantie gegaan dan anders omdat het huisje voor de late periode al bezet was. 
We zijn in 2 dagen naar Calpe afgereisd en hebben een tussen stop in Frankrijk gemaakt en overnacht.
Natuurlijk had ik mijn dieet kaartjes bij me en voor onderweg had ik zelf eten en drinken mee genomen.
In Spanje aangekomen hebben we eerst een paar dagen rust genomen van de reis en heerlijk gezwommen in het zwembad wat er bij zat.

Het weer was er geweldig, dus lekker genieten van alles en iedereen.
het blijft mij verbazen dat er zoveel te koop is in Spanje aan glutenvrije producten, heb natuurlijk ook erg veel mee terug genomen. Van kipnuggets, tot bier,brood en vele ander producten.

Het valt wel op dat ze op alle producten die glutenvrij zijn netjes Sin Gluten op zetten, zelfs op frisdrank, snoepjes, ijs, tomatenketchup, mayonaise en noem maar op.
Natuurlijk zijn we ook uit eten geweest bij Piazza di Spagna waar ik helaas geen Italiaans kon eten maar de rest was allemaal glutenvrij, dus heerlijk genoten van een glutenvrije maaltijd.
In Spanje kan je bijna overal uit eten, ze weten heel goed wat Sin Gluten is, we hebben meerdere restaurants bezocht en overal heerlijk gegeten en niet duur.
Natuurlijk zijn we ook samen naar McDonalds geweest en zag dat ze er ook glutenvrije kipnuggets verkopen bij een happy meal. Wij hebben ook een keer een menuutje gekocht, ik glutenvrij.


in juni waren we 35 jaar getrouwd en zijn alle kinderen overgekomen om het samen met ons te vieren, dus een restaurant geregeld waar we met 7 mensen naar toe zijn gegaan. Ze hadden boven onze tafel alles versierd met slingers en ballonnen en een bloemstukje naast het bord van ons neergelegd, wat zijn wij verwend deze avond, om dit mee te mogen maken samen met allen die mij lief zijn om mij heen was heel bijzonder, de kaartjes die we daar hebben gekregen en het leuke cadeau van de kinderen maakte de dag helemaal af, dit had ik nooit verwacht.



4 opmerkingen:

  1. Super toch ! Ik ben afgelopen jaar voor t eerst op vakantie gegaan en voor t eerst naar spanje. Tropic park een 4 sterren hotel in malgrat de mar werd ik op handen gedragen met mijn gluten allergie en idd niet te vergeten de macdonalds dat smaakt zo goed. Nederland moest hier maar eens een voorbeeld aannemen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij komen al heel lang in Spanje, het verbaasd me steeds weer wat ik daar allemaal kan kopen en eten. Zelfs het bier is er stukken goedkoper. Fijn dat jij het ook zo fijn hebt gehad.

      Verwijderen
  2. Geweldig, toch? Ach, nog even geduld (en de vereniging nog meer aansterken... ;-) ) en dan is het in Nederland ook wel zo ver. Het gaat hier in ieder geval hard vooruit, toch? Gelukkig maar...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het liefst zou ik voor me zelf beginnen Jacqueline, wel met Spaanse producten hier in Nederland. Het gaat hier i.d.d. wel vooruit.

      Verwijderen