dinsdag 12 augustus 2014

McDonald's Zaandam

Vrijdag 1 augustus 2014 werd ik uitgenodigd om te gaan lunchen in Zaandam om het glutenvrije broodje te proeven samen met mijn man en Eunice Koekkoek.
We moesten al vroeg vertrekken i.v.m. 1,5 uur reistijd en het was gelukkig niet zo druk op de weg zodat we er mooi op tijd waren.
We hebben eerst koffie besteld en zijn binnen gaan zitten wachten tot Eunice er was.


We hadden een afspraak om 12.00 uur waar ik erg veel zin in had, het was prachtig weer en ik hoopte dat we op het mooie terras boven zouden gaan zitten.
Eunice was prachtig op tijd en bood ons wat te drinken aan, wat ze ons na zouden brengen dus zijn we lekker boven op het terras gaan zitten.
.
Natuurlijk hebben we het over het glutenvrije broodje gehad en hoe dit op de markt was gebracht, omdat ik mij een klein beetje gepasseerd voelde.
Ze vertelde dat ze in overleg met de NCV iemand anders hadden aangewezen om het broodje in ontvangst te mogen nemen.

Ze stelde ons voor aan de restaurant manager Jordi Blokhuis. ( ik werd voorgesteld als de winnares van het droombroodje) Hij vertelde dat hij ons een rondleiding wilde geven binnen de keuken van de Mac waar ze glutenvrije broodjes klaar maakten.
Nadat we ons drinken op hadden zijn we samen naar de keuken gegaan en mochten we alles zien wat er gebeurde met het broodje en de hamburger, erg leuk en interessant om te zien hoe deze werd klaar gemaakt.
Jordi vroeg wat we wilden eten en dat zou bezorgd worden aan de tafel waar we gingen zitten.
Eunice liet een prachtig boek van de Mac zien die zowel voor mij als voor Jordi was.
We hebben het natuurlijk ook nog gehad over het verschrikkelijke vliegtuigongeluk waarbij ook een medewerkster van een filiaal in Almelo bij omgekomen was.
Uren zitten kletsen wat wel erg fijn was, ook omdat ik anders met mijn zus zou zijn gegaan om haar het broodje te laten proeven, maar dit mocht helaas niet zo zijn.
Het broodje smaakte mij heerlijk, en daarna hebben we nog een heerlijk ijsje gegeten, ik kreeg nog wat glazen een cadeautje van een happy meal en het mooie boek van de Mac.
Wat zou ik graag hier bij de Mac willen werken al was het maar 1 x in de maand om het glutenvrije broodje klaar te mogen maken en verkopen, wie weet komt dat ooit nog eens een keer.

zaterdag 26 juli 2014

Glutenvrije vakantie in Spanje 2014

Dit jaar zijn we eerder op vakantie gegaan dan anders omdat het huisje voor de late periode al bezet was. 
We zijn in 2 dagen naar Calpe afgereisd en hebben een tussen stop in Frankrijk gemaakt en overnacht.
Natuurlijk had ik mijn dieet kaartjes bij me en voor onderweg had ik zelf eten en drinken mee genomen.
In Spanje aangekomen hebben we eerst een paar dagen rust genomen van de reis en heerlijk gezwommen in het zwembad wat er bij zat.

Het weer was er geweldig, dus lekker genieten van alles en iedereen.
het blijft mij verbazen dat er zoveel te koop is in Spanje aan glutenvrije producten, heb natuurlijk ook erg veel mee terug genomen. Van kipnuggets, tot bier,brood en vele ander producten.

Het valt wel op dat ze op alle producten die glutenvrij zijn netjes Sin Gluten op zetten, zelfs op frisdrank, snoepjes, ijs, tomatenketchup, mayonaise en noem maar op.
Natuurlijk zijn we ook uit eten geweest bij Piazza di Spagna waar ik helaas geen Italiaans kon eten maar de rest was allemaal glutenvrij, dus heerlijk genoten van een glutenvrije maaltijd.
In Spanje kan je bijna overal uit eten, ze weten heel goed wat Sin Gluten is, we hebben meerdere restaurants bezocht en overal heerlijk gegeten en niet duur.
Natuurlijk zijn we ook samen naar McDonalds geweest en zag dat ze er ook glutenvrije kipnuggets verkopen bij een happy meal. Wij hebben ook een keer een menuutje gekocht, ik glutenvrij.


in juni waren we 35 jaar getrouwd en zijn alle kinderen overgekomen om het samen met ons te vieren, dus een restaurant geregeld waar we met 7 mensen naar toe zijn gegaan. Ze hadden boven onze tafel alles versierd met slingers en ballonnen en een bloemstukje naast het bord van ons neergelegd, wat zijn wij verwend deze avond, om dit mee te mogen maken samen met allen die mij lief zijn om mij heen was heel bijzonder, de kaartjes die we daar hebben gekregen en het leuke cadeau van de kinderen maakte de dag helemaal af, dit had ik nooit verwacht.



dinsdag 6 mei 2014

Mijn Mac Droombroodje

Ik heb in Vianen Harmke Schippers alias Miss Glutenvrij  (klik) gesproken over de Mac, zij wist niet dat ik in maart gebeld was en vond het erg rot voor mij, maar gedane zaken nemen geen keer. 
Wel fijn dat we er samen even over hebben kunnen praten en ook nog hebben gelachen.
Dit is het broodje wat ik had samengesteld voor de wedstrijd.

Om voor mij zelf ook dingen af te kunnen sluiten heb ik Debby de Wagenaar een whatsapp gestuurd om samen een keer te gaan lunchen want dat stond op de kaart die ze mij hebben gestuurd.
Helaas had ze geen tijd en dat kan ik wel begrijpen, hoopte op een andere tijd een keer samen met haar het broodje te kunnen gaan proeven.
Na een poosje heb ik er toch maar een mail gestuurd, is wel gelezen maar helaas niet beantwoord.

Toch ben ik van plan om samen met mijn man en misschien nog wat anderen het broodje te gaan proeven voor we naar Spanje gaan waar ik in 2012 het broodje al gegeten heb.


Ik heb nog geprobeerd om met alle bloggers naar de Mac te gaan omdat ik bonnen genoeg heb, maar dat ging jammer genoeg niet door anders hadden we lekker allemaal kunnen bloggen over het glutenvrije hamburgerbroodje.
Ben heel erg nieuwsgierig hoe het smaakt, en zal er zeker een blog over schrijven.
Omdat ik met de wedstrijd een schort cadeau heb gekregen, heb er een liedje over geschreven als grap natuurlijk want de schort is mijn trofee.
Iedereen kent het liedje van Henk Wijngaard wel, voor een prikkie een sneeuwwitte bruidsjurk, deze melodie heb ik gebruikt voor de schort.
In de kast ligt, de schort van McDonald, ooit gedragen 1 enkele keer, bijna twee jaren jong, weet nog hoe het begon, met een wedstrijd maar ik hoef het niet meer. Grapje!!

dinsdag 15 april 2014

Pasen

Samen met andere bloggers hebben we besloten om iets over glutenvrij Pasen te Bloggen.
Vorige week heb ik al wat versierd in de kamer voor Pasen.

Wij kregen voor de Pasen altijd nieuwe kleren, om er op zijn Paas best uit te zien, als kind mocht je dan de Mayo's ook uit en kreeg je nieuwe kniekousen aan, ook al was het nog zo koud, mooie herinneringen.

Bij ons is het traditie om met de Pasen eieren te eten, gebakken, gekookt, geporcheerd, gevuld, rul gebakken, noem maar op.
Vroeger mocht je zoveel eieren eten als je lustte, dat is tegenwoordig wel anders, veel uitgebreider en er is veel meer te koop.

Wij eten met de Pasen een uitgebreide broodmaaltijd en ik maak er meestal een salade bij  die ik opmaak met gevulde eieren.
Anders had ik een link naar mijn recepten neer kunnen zetten, maar die is sinds gisteren uit de lucht jammer genoeg.

Heb op de markt in Vianen een witbrood van Schár gekregen, deze heb ik zaterdag al geproefd, het is lekker maar wel een klein beetje zoet, met beleg er op proef je er niets van. Deze eet ik met de Pasen samen met Yam brood, beschuiten en natuurlijk toast van "van der Meulen"wel de naturel soort.
11 april was er een Palmpaas optocht voor de kinderen van de lagere school die met hun versierde Paashaas op een stok liepen en aan het eind kregen ze allemaal een hele dikke sinaasappel.

Nog meer blog verhalen kun je lezen  via de website van Mirjam ikbenglutenvrij

Ik wens iedereen hele fijne Paasdagen!!

zaterdag 22 maart 2014

Nominatie verhaal Glutenvrij in Overijssel

Donderdag 20 maart 2014 was het zo ver dat alle mensen die genomineerd waren voor een verhaal wat ze hadden geschreven naar Zwolle mochten komen. Ik kreeg voor we weg gingen een prachtig boeket rozen van de kinderen, wat ik erg kon waarderen.

Het was prachtig weer, de zon stond hoog aan de hemel, heerlijk een gevoel van lente kwam bij me op.
Samen met mijn man en kinderen zijn we rond 16.00 uur naar de Alternatieve Coöperatie in Zwolle gereden waar de verhalenwedstrijd gehouden werd.
We werden ontvangen en mochten zelf koffie of thee pakken, daarna zijn we even in de zaal gaan zitten waar de wedstrijd zou worden gehouden.

Je kon mee doen aan een workshop, en wij kozen er samen voor om een slow-motion filmpje te maken, dus hebben we lekker met lego zitten knutselen om er een filmpje van te kunnen maken, ondertussen werd er natuurlijk gevraagd wie er mee deed aan de verhalenwedstrijd, dat was ik dus.
Toen de filmpjes klaar waren zijn we weer naar beneden gegaan om nog even wat te drinken voor we aan tafel gingen om wat te eten.
Ik had mijn dieet doorgegeven en mocht ook even met de kokkin praten die speciaal voor mij wat lekkers klaar wilde maken omdat de anderen lasagne kregen, ze heeft voor mij een tapioca pannenkoek gebakken en gevuld met gebakken groente, daarbij kon je sla pakken wat heerlijk was.
Jan Swagerman heeft nog een poos met mij gepraat, en als ik eenmaal op de praatstoel zit ben ik er niet snel weer af. We moesten weer terug naar de zaal waar de wedstrijd werd gehouden, ik was helemaal niet zenuwachtig omdat ik dacht dat win ik toch niet. Ik mocht mijn verhaal doen aan tafel met 2 mensen van de Jury en er werd smakelijk gelachen en geboeid geluisterd naar mijn verhaal over de glutenvrije beschuit.
Toen ik klaar was met mijn verhaal, mocht een meisje mijn verhaal terug vertellen wat ik erg leuk vond hoe ze dat deed, ze vertelde met heel haar lichaam, en ze had het goed begrepen wat ik bedoelde, dat was een pluspunt voor mij zelf, dan had ik het goed verteld, als ze het zo goed na kon vertellen.
In de pauze trok de Jury zich terug om een winnaar aan te kunnen wijzen. Toen deze eenmaal bekend was moesten de schrijvers allemaal naar voren komen om te horen wie de winnaar was geworden, mijn verhaal was ontzettend goed verteld zei Eva, die ook in de jury zat, mooi om te horen.
Frank is winnaar geworden met het verhaal over zijn dochter, Sterre en terecht vond ik omdat ik er zelf ook kippenvel van had gekregen toen ik het verhaal op de site van Jij en Overijssel had gelezen. 
Iedereen kreeg een boekje met de titel "Toverballen voor het brein"wat ik zeker zal gaan lezen. 


Frank,  Hartelijk Gefeliciteerd en heel veel succes met de verkoop van je boekje.
Hier kan je het verslag lezen van de mooie verhalen dag in Zwolle. (klik)


zondag 16 maart 2014

Glutenvrij verhaal genomineerd

Vorig jaar heb ik een verhaal geschreven voor jij en Overijssel waar iemand mij attent op maakte en zei dat dit wel wat was voor mij.
Na heel wat heen en weer gemaild te hebben over het verhaal is het dan toch op de website van Jij en Overijssel gezet.
Tot voor ongeveer een maand terug konden mensen stemmen op een verhaal wat op de website stond, zo ook op mijn verhaal, die je hier kan lezen ( klik)
Wat vond ik het moeilijk om mensen te vragen of ze op mijn verhaal wilden stemmen, ik kan beter een product promoten dan mijn eigen verhaal.
Toch heb ik het tot vervelends toe gevraagd via allerlei media en forums.
Had niet verwacht dat er zo weinig mensen zouden stemmen dus weer vragen en vragen om toch op mijn verhaal te stemmen.
Ik keek bijna dagelijks hoe het allemaal ging en zag dat ik een keer op de tweede plek stond, maar al snel zakte ik een plaats, dus weer vragen aan mensen om te gaan stemmen op mijn verhaal.
Afgelopen maandag 10 maart 2014 was de laatste dag dat ze konden stemmen, en woensdag kreeg ik te horen dat mijn verhaal genomineerd was waarvan de uitslag op 20 maart 2014 zal zijn.
Ik kreeg een mail van Jan Swagerman, hij feliciteerde mij en nodigde mij uit om samen met andere mensen te komen eten en ondertussen te babbelen over de verhalen, want er staan bijna 100 verhalen op de website.
Ik heb natuurlijk wel gevraagd of ze rekening konden houden met mijn dieet, wat ik bevestigd kreeg, wat erg fijn is natuurlijk.
Samen met mijn kinderen en mijn man gaan we donderdag naar Zwolle waar ze van het winnende verhaal een kort filmpje maken, ik val in ieder geval in de prijzen wat leuk is, Jan vertelde dat ik zeker een boekje zal krijgen maar dat zien we donderdag wel. 
Ben heel erg benieuwd welk verhaal gaat winnen, ik vind het verhaal van Lisa het meisje dat graag prinses wilde worden een pakkend verhaal.
We wachten af en zien donderdag wel!

zaterdag 15 maart 2014

Mijn glutenvrije keuken





Mirjam kwam met het idee om weer samen te gaan bloggen op de 15e van iedere maand. Iedereen die blogt kan mee doen en zo ook bij de anderen lezen hoe zij/hij een blog bij houdt over het onderwerp.
Dit keer is de glutenvrije keuken aan de beurt.
Bij Mirjam kan je lezen wie er dit keer allemaal mee doen zie hier (klik)
Ik had een erg mooie keuken maar wou heel graag een nieuw aanrechtblad waar ik makkelijker op kon werken.
Doordat ik veel zelf bak, kreeg ik last van een tennisarm, met mijn verjaardag kreeg ik een hele mooie keukenmachine zodat deze het meeste werk van me overneemt.
Wat ben ik blij met deze machine, mijn keuken is op 1 kastje na helemaal glutenvrij, omdat we het warm eten allemaal glutenvrij eten, om voor 2 personen apart te gaan koken heb ik weinig zin in. 
Ik heb naast mijn combi-magnetron ook een fijne oven gekregen waar ik veel beter mijn taarten en plaatpizza in kan bakken.
Om een beetje een indruk te krijgen van mij keuken heb ik wat foto's gemaakt.
 

Af en toe krijgen ze een gewone pizza en andere snacks omdat deze veel duurder zijn dan de gewone snacks. We hebben wel 2 frituurpannen, eentje helemaal glutenvrij voor de patat. Mijn kruiden kastje zit boven de kookplaat en ik gebruik ook heel veel gedroogde kruiden wat ik erg lekker vind.
De Maggi die er in staat, mag ik niet, de rest allemaal wel gelukkig.
In de koelkast heb ik een apart vakje voor mijn boter en wat beleg die ik alleen gebruik. Kaas eten we allemaal en zit in een dichte doos. Ze weten hier thuis erg goed dat ze niet met de brood handen aan de kaas mogen komen, en dat doen ze ook zeker niet meer na 10 jaar.
Ben erg tevreden over onze keuken en er ook erg blij mee.